Handlevogn

Close cart
Totalt NOK: 0,-
Frakt: 129,-
Totalt NOK inkl. frakt: 0,-
Kjøp for 600,- til for fri frakt
Har du en kupongkode?

Handlevognen din er tom

FORHÅNDSBESTILLING

FORHÅNDSBESTILLING

kr 380,-

BETAL NÅ OG FÅ BOKEN FRITT LEVERT PÅ UTGIVELSESDAGEN 3. DESEMBER 2018 Leveringsgebyr kr. 129,- vil bli lagt til, men vi fjerner dette leveringsgebyret når vi behandler ordren. Pengene blir ikke trukket fra din konto, kun reservert, ved betaling med kort. Faktura genereres etter at bestillingen er behandlet av oss.

NY VIKTIG BOK FRA SMØYG FORLAG:
BUNADSLIV - FRÅ HANDSAUM TIL INDUSTRI

Det er skrevet mange bøker om bunader. I denne boken er bunaden satt inn i et overordnet samfunnsperspektiv, og presentert ut fra tema som næring, utflagging, kunnskap, opplæring, erfaring, kvalitet, formidling, mote, lokal identitet og bruk. Med disse innfallsvinklene som utgangspunkt ser man fort at det er flere motstridende utviklingstrekk i bunadsarbeidet. 

Forfatter Åse Vigdis Festervoll forteller om boken:
"Bunadsnæringa er ein stor næring og bunaden ein levande kulturarv, brukt og verdsett. Det store spørsmålet er korleis vi skal få til ei berekraftig vidareføring inn i framtida. Boka er ikkje ein total gjennomgang av dei tema som er omtala, men eit forsøk på ei breiare og meir heilskapleg synleggjering av bunadsfeltet sine mange aktørar, interessentar, moglegheiter og utfordringar. Det blir reist fleire spørsmål enn det er var på.

Innfallsvinklar og problemstillingar forsøker å famne dei overordna utfordringane som er felles for arbeidet med bunader i heile Norge. Sunnfjordbunadene vert brukt som eksempel på korleis samfunnstrendar og enkeltpersonar har påverka og endra vårt syn på, og arbeid med folkedrakter og bunader. Bildematerialet er, med nokre få unntak, av bunader frå Sunnfjord."

Boken er på 240 sider
Forfatter: Åse Vigdis Festervoll
Utgiver: SMØYG Forlag 2018
ISBN: 978-82-690744-3-7